Peikko Levererar Bergsförankrade Fundament Till Sørfjord Wind Park I Norge

Peikko Group’s Norska dotterbolag, Peikko Norge AS har mottagit en större order av Sørfjord Vindpark AS gällande bergsförankrade fundament till en vindpart I Nordland, norra Norge. Sørfjord Vindpark AS är helägt av Fortum, en av de ledande aktörerna  när det kommer till att leverera miljövänlig energi till sina kunder.

Peikko kommer att leverera allt stål till de 23 fundamenten i Sørfjord wind park. Leveransen omfattar FATBAR bergsförankring, adapterplatta mot tornet, borrmallar, och armering. Peikko ansvarar också för konstruktionen.

Leveransen är planerad att utföras mellan juli och oktober 2018. Parken ska vara i drift under andra halvan av 2019.

Siemens-Gamesa Renewable levererar 23st SWT130-4.2 MW turbin med en navhöjd på 80 meter. Målselv Maskin & Transport AS utför amläggningsarbetena inklusive fundamentsbyggnation. VISINOR kommer att utföra det tekniska montage av stålet samt gjutarbetena.

“Sørfjord Vindpark AS valde Peikko som leverantör av fundametslösningen eftersom den är kostnadseffektiv och har en meriterad historic som en bra lösning” menar Torkjell Lund, Project Manager vid Sørfjord Vindpark AS.

“Peikko’s bergsförankrade fundament är alltid kund- och objektsanpassade. Vi har en omfattande erfarenhet av krävande projekt, både vad det gäller bergsförankrade- och gravitationsfundament. Peikko erbjuder våra kunder en helhetslösning som inkluderar konstruktion, dokumentation tillverkning och leverans. Detta ger kunden stora besparingar både ekonomiskt och resursmässigt samt att det sänker monteringstiden,” kommenterar Topi Paananen, CEO för Peikko Group Corporation.

 

Ytterligare information:
Topi Paananen, CEO, Peikko Group Corporation, Mobil: +358 50 384 3001, email: [email protected] 

Kjetil Johansen, Managing Director, Peikko Norge AS, Mobil: +47 951 91 311, email: [email protected]  

Distribution:
Main media, Peikko websites

Peikko’s landbaserade fundaments lösning optimerar användandet av stål och betong samt reduserar tidsåtgång I alla steg av processen. Våra lösningar är alltid objektsanpassade. Våra leveranser kan innefatta allt från leverans av enskilda komponenter till komplett leverans av konstruktion och allt material

Peikko Group i korthet:
Peikko Group Corporation är en marknadsledande, världsomspännande leverantör av lösningar för sammankoppling av betongelement. Peikkos innovativa lösningar gör byggprocessen snabbare, enklare och mer tillförlitlig. Peikko är representerade med dotterbolag i mer än 30 länder i Asien, Europa, Mellersta östern och Nordamerika med produktion i sju länder. Peikko Group omsatte 2016 mer än 173 M€. Peikko är ett familjeägt företag som grundades 1695 och har idag mer än 1.500 anställda, med säte i Lahti Finland.

För ytterliggare information: www.peikko.com