Peikko lanserar en ny, optimerad pelarsko

Peikkos nya pelaranslutning BOLDA® har utvecklades via sin egen produktutvecklingsorganisation för att möta dagens behov av mindre tvärsnitt och högre belastningar.

BOLDA® har ett European Technical Assessment (ETA) godkännande och är den enda ETA-godkända pelarskon för höga belastningar i världen. BOLDA® Pelarsko används för att skapa snabba och säkra monteringar mellan betongpelare eller mellan fundament och pelare. De används med PPM® grundskruvar eller COPRA® förankringskoppling för att skapa momentstyva pelaranslutningar för tunga belastningsförhållanden.

BOLDA® Pelarsko är mycket optimerad produkt, vilket gör att den är mer kompakt än sina konkurrenter. Den är enkel att hantera och installera. Tack vare att BOLDA® har en effektiv design, kan pelartvärsnittet minskas med upp till 24% i jämnförelse med PEC® Pelarsko. Mindre tvärsnitt minskar materialåtgången i byggnader.

I Peikko Designer® kan du utföra beräkningar baserade på Eurokoden för BOLDA® pelaranslutningar i montage, bruks- och brandstadiet. Det är även möjligt att beräkna BOLDA® pelaranslutningar med tilläggsarmering.

”Systemet med BOLDA® pelarsko är först ut av Peikkos nya produkter under 2021. Leveranser av BOLDA® har redan startat till våra kunder i Europa.

Vi tror att BOLDA® kommer att vara betydande för oss de närmaste åren och fortsätta hålla Peikko i framkant gällande pelaranslutningar till den prefacricerade branschen säger Topi Paananen, VD för Peikko Group Corporation.

Se vår nya video som visar mer: BOLDA® - Peikko Bolted Column Connection

 

I skruvde pelaranslutningar används pelarskor och grundskruvar
Med skruvade pelaranslutningar kan du enkelt montera pelare till fundament eller balkar alternativt ansluta mellan pelare. Pelarskor används tilsammans med grundskruvar. Pelarskorna gjuts in i de prefabricerade betongpelarna, medan grundskruvarna gjuts in i fundament. På byggarbetsplatser monteras pelarna på grundskruvarna och justeras till rätt nivå och vertikalt läge genom att muttrarna på skruvarna dras åt.

Kortfattant om Peikko Group:
Peikko Group Corporation är en ledande global leverantör av DELTABEAM®, vindkraftsfundament och ingjutningsgods för prefabricerad och platsgjutna konstruktioner. Peikkos innovativa lösningar erbjuder ett snabbare, säkrare och mer effektivt sätt att dimensionera och bygga. Peikko har fabriker i elva länder och försäljningskontor i över 30 länder, bland annat i  Asien, Europa, Afrika, Mellanöstern och Nordamerika. Peikko är ett familjeägt företag som grundades 1965 och har sitt huvudkontor i Lahti, Finland. Mer information: www.peikko.se