Seaport Brewing produktionsanläggning Evergem, Belgien

Specialtillverkat för ölproduktion

Seaport Brewing ligger I Belgien, ett land känt för sin öl. Tack vare en ökad efterfrågan av deras produkter togs beslutet att utöka sin produktionskapacitet genom att bygga en helt ny anläggning i Evergem. Den nya anläggningen utformades kring produktionsutrustningen, särskilt av de specialtankar som var involverade i ölproduktionen. Tankarna var mycket stora och krävde en byggnad som var anpassad för den. Resultat blev 26 meter höga prefabpelare. Valcke Prefab Beton tog hand om alla delar av byggnationen, både designen, produktionen av de enorma prefabpelarna och bygget på plats.

 

Peikko COLIFT® - Säkra och tidsbesparande lyft av pelare Lyft för pelare

Företaget Valcke Prefab Beton har gjutit de extra höga pelarna i ett stycke och de inkluderade två Peikkolösningar i varje pelare för att underlätta så att montaget skulle gå så smidigt som möjligt: Peikko COLIFT®-monteringssystem och Peikko PEC®-pelarskor. Lyftsystemet COLIFT® gjorde det möjligt att lyfta extra tunga pelare säkert och effektivt med två kranar. COLIFT® är ett enkelt och tidsbesparande system som inkluderar en monteringsaxel med lyftpunkter. Monteringsaxeln kan frigöras med fjärrstyrning från marknivå genom att dra i utlösningsrepet. Även med så stora pelare gjorde PEC®-pelarskor det möjligt att montera pelare snabbt och effektivt utan behov av temporär stagning.

"När vi använder så här höga betongpelare i byggnader väljer vi automatiskt Peikkos skruvade pelaranslutningar eftersom vi inte behöver använda temporär stagning."

PEC® sparar tid och utrymme på arbetsplatsen

 

Valcke hade sedan tidigare goda erfarenheter av att arbeta med Peikko, så för projektet Evergem valde de Peikko igen. Bert Loyson, projektledare på Valcke Prefab Beton förklarar: ”När vi bygger byggnader med så höga betongpelare väljer vi automatiskt Peikkos lösningar. Den huduvdaskliga anledningen är att vi då inte behöver installera några stag. Både att beräkna, montera och demontera stagen är dyrt med så höga pelare. Dessutom, om vi inte skulle använt en lösning med pelarskor så skulle byggarbetsplatsen till stor del vara oframkomlig på grund av stora stag som är ivägen.”

I det här projekt såg Valcke flera fördelar med att använda Peikkos skruvade pelaranslutningar, tillförlitlig leverans, snabb montering, förbättrad anläggningssäkerhet och stor kostnadseffektivitet. ”Peikkos mångåriga erfarenhet översätts alltid till teknik och service som är helt skräddarsydd för projektet och användaren. Detta gör att deras kunder - som Valcke - kan leverera tillfredsställande om och om igen inom den fastställda tidsfristen, säger Loyson.

Den färdiga byggnaden uppfyllde Seaport Brewings behov och rymde deras nya produktionsprocess, inklusive specialtankarna.

Projektinformation

  • Projektets storlek: 5100 m2
  • Utvecklare: Seaport Brewing
  • Byggföretag: Valcke Prefab Beton
  • Prefab: Valcke Prefab Beton
  • Leveransår: 2019
  • Färdigställande år: 2021

 

Kontakt person

Wim Zwaan, Peikko Benelux

Wim Zwaan
Managing Director
Peikko Benelux B.V.

 

Vill du veta mer om vårt 30-årsjubileum av skruvade pelaranslutningar?
Besök vår kampanjesida här.