Att producera fundament till vindkraftverk i tider av en global kris

By Peikko's blog team

August, 3, 2020

Vår produktion av landbaserade vindkraftsfundament omfattar 50% av alla fundament som byggs i Finland, Sverige och Norge.

I dessa länder tillverkar vi över 400 vindkraftverk varje år. Vi nämner inte detta för att skryta – utan för att informera om att våra fabriker har den produktionskapaciteten. Eftersom våra produktionsanläggningar är optimerade att konstant klara stora volymer är vi möjlighet att producera till projekt – även i svåra tider.

Vi har lärt oss under tidens gång

Vår långa historia med över 50 000 projekt ger oss en tydlig vision av alla typer av projektledning och byggprojekt, även av eventuella problem som kan uppstå i projekten. Genom att veta att det är toppar- och dalar, oanade orsaker som kan påverka leveranserna så har vi optimerat vår produktionsstruktur för att kunna klara även sådana situationer på bästa sätt. Det är därför som exempelvis strejker, globala pandemier eller globala marknadskrig inte påverkar Peikko lika mycket som många andra företag.

Våra fabriker i Finland, Ryssland, Litauen och Slovakien producerar överlappande produkter till vindkraftsprojekt. Eftersom våra fabriker har parallella processer, samma kvalitetsstyrningssystem och integrerade produktionshanteringssystem, vet kunden att de kommer att få hög Peikko-kvalitet oavsett fabrik. Vi kan också flytta produktionsplatsen till en annan över en natt, om behovet uppstår.

Intern produktion för smidigt arbetsflöde

De flesta av Peikko´s produkter tillverkas internt för att säkerställa så kort informationsled som möjligt mellan konstruktionsavdelning och produktion. På detta sätt kan vi optimera leveranstider och noggrannhet. Samma arbetsflöde finns även hos våra underleverantörer. Vi använder underleverantörer inte bara för att säkra dina projekt utan också för att få lärdom om ny teknik. Dessutom kan de hjälpa oss med tillverkning om produktionstrycket skulle bli så stort att vi har svårt att uppnå det. Det är dock något som är väldigt sällsynt då vi har egna fabriker i elva länder såsom i Nordamerika, Europa, Mellanöstern, Kina och Australien. Vi både kan och kommer att använda dem alla för att få ditt projekt att fungera smidigt även under svåra tider.

Share
See all articles