Möt globala standarder lokalt - varje svets räknas

November, 9, 2020

Peikko´s produkter används över hela världen och flertalet produkter har en svetsanslutning. Kvalitetskontroll och överensstämmelse med internationella standarder är nyckeln till ett framgångsrikt och framförallt säkert resultat.

Eftersom svetsning är en av våra huvudprocesser i våra fabriker, måste produktionsprocessen hela vägen från utformning till val av material, tillverkningsmetoder och tillsyn vara på plats. Inspektion av en svets efter att den har gjorts förbättrar inte svetsens kvalitet, Därför måste svetsens kvalitet säkerställas under hela svetsprocessen.

Det är anledningen till att vi har certifikatet för kvalitetssäkring ISO 3834-2 som vägleder oss i alla våra europeiska fabriker, liksom i våra fabriker i Gulf och Kina. Peikko är inte bara certifierat med europeiska svetsstandarder, Peikko Kina är också certifierat av kanadensiska och amerikanska svetsföreningar.

ISO 3834-2-standarden ställer krav på svetsade produkter, svetsningskvalificering och svetssamordning medan t.ex. ISO 9001 ställer krav endast för ett kvalitetshanteringssystem, men inte själva produkten eller processen.

ISO 3834-2 gör och kan betraktas som ryggraden i produktionskvaliteten som relaterad till svetsning. Även om det inte ger de mer exakta och detaljerade kraven på produktorienterade standarder, som EN 1090 för stål- och aluminiumkonstruktioner, genom att uppfylla ISO 3834-2, ser vi till att varje svetsning som utförs i Peikko-fabrikerna uppfyller kraven.

 

Hur säkerställer vi det?

Ungefär 80% av våra produkter är svetsade på ett eller annat sätt. Även om vår produktions kapacitet är hög, möts vi av ständiga kvalitetsutmaningar.

Vi på Peikko ser till att våra svetsare har den nödvändiga certifieringen och att vi uppfyller standarderna under hela processen.

Vårt huvudmål är att leverera högkvalitativa och säkra produkter - och ett av de enda sätten vi kan uppnå detta är att utbilda våra egna svetsare för att uppfylla de globala standarderna. För närvarande har vi runt 260 svetsare världen över som är certifierade enligt ISO 3834-2. Förutom vårt interna träningsprogram gör vi även interntestning.

Vi som verksamhet granskas varje år. Våra produktionsenheter granskas rutinmässigt. Alla produktionsenheter måste ha kvalificerade svetsare, svetsprocedurer, övervaka svetsarbeten, utföra inspektioner och tester, samt i enheter måste vara kvalificerade svetssamordnare.

ISO 3834 är skapad av internationella svetsare och den ställer krav på att tillverkare ska följa. Vi gör mer än gärna vår del i säkrare svetsning genom att följa standarderna.

Zygimantas Kacinskas

Peikko Group Corporation

Share
See all articles