PEIKKO GUIDE- För att bilder säger mer än ord

April, 9, 2021

För ett par år sen hade jag en chatkonversation med en produktansvarig från ett annat land om ett deltagande på en mässa. Han sa att de inte har skrivna skrivna instruktionsmanualer längre eftersom personer på plats inte alltid förstår landets officiella språk. Istället består manualbeskrivningarna av bilder.

När världen blivit alltmer internationell så har finska ingenjörskontor i allt större utsträckning begärt lokaliserade finska tekniska manualer, som också finns på engelska. Vi ville tillgodose önskemålen och samtidigt erbjuda något mer informativt till team på prefabfabriker och byggarbetsplatser, gällande installationen av våra produkter. Det ledde till att vi skapade GUIDE.

Hur fungerar GUIDE?

Vår GUIDE-pilot gjordes med Peikko HPKM® Column Shoes. Längst ner på skon kan du skanna QR-koden med din mobiltelefon. Den här QR-koden länkar dig till vår mobiloptimerade webbsida, där du kan kontrollera mått, se eventuella lyftinstruktioner och visa installationsinstruktioner för prefabfabriker och byggarbetsplatser. Den fjärde ikonen är för feedback, så att du kan ge oss din åsikt enkelt genom att välja smileys. Du kan även ge oss detaljer, som t ex ett foto och till och med din plats du befinner dig på.

Instruktionsfilm sparas på vår server så man kan se dem oavsett vart man befinner sig.

Är GUIDE säkert att använda?

Ja, eftersom GUIDE inte är en mobilapp lagrar den inga cookies, telefonnummer eller kontakter. Att se instruktionsfilmerna är helt anonymt, vilket det även är om man väljer att lämna feedback. Om du bestämmer dig för att dela din plats visas bara en nål på vår karta.

Vi studerade mottagna foton för att lära oss vad som kan förbättras i våra lösningar. Vill du också skicka din selfie till oss, är det bara mellan dig och oss.

Petri Suur-Askola

Business Director

Connections

Peikko Group Corporation

Share
Comments Write a comment
Fill out this field
Invalid email address
Fill out this field
Post
No comments yet
See all articles