Peikko´s White Paper visar vägen mot grönare byggnader

By Peikko's blog team

September, 22, 2020

I vårt senaste White Paper visar vi att byggnaders miljöpåverkan kan minskas kraftigt.

Peikkos nya White Paper börjar med att beskriva de utmaningar som byggbranschen står inför. Dessa inkluderar kraven på ökad urbanisering över hela världen och behovet av att skapa både ekonomiska och ekologiska lösningar - särskilt när industrin fortfarande producerar mer än 30% av de globala koldioxidutsläppen.

Peikkos DELTABEAM® - Tunn bjälklagskonstruktion har flera egenskaper som strävar mot ökad hållbarhet. Den minskar byggnadshöjd, vikt och mängderna byggmaterial som används. Genom att vara enkel och smidig att montera på plats kan den bidra till minskad trafik på arbetsplatsen. DELTABEAM® har fördelar som  minskar byggnadernas energiförbrukning under hela dess livslängd.

En innovativ ny produkt, DELTABEAM® Green, är mer miljövänlig, den är tillverkad av 90% återvunnet stål och med förnybar energi. Hållbara löften kan bevisas med certifierade miljödeklarationer som möjliggör pålitliga och omfattande utvärderingar av byggnadens livscykel.

Detaljerad forskning visar att DELTABEAM® Green ger 64% lägre utsläpp än vanliga förspända betongbalkar och 50% lägre utsläpp än DELTABEAM®.

Peikko har utvecklat ett beräkningsverktyg som kan uppskatta koldioxidutsläppen från balkar i början av ett projekt.

Vårt White Paper konstaterar att  att tunna bjälklagskonstruktioner avsevärt minskar konstruktions- och driftseffekterna av större byggnader, och att DELTABEAM® Green går längre för att göra byggnader mer miljövänliga.

Här kan du läsa hela vårt White Paper:
DELTABEAM® Slim Floor Structures to lighten a building's environmental footprint

Share
See all articles