Maximera värdet och minimera riskerna genom att använda peikko`s optimerade fundamentslösningar

By Peikko's blog team

October, 7, 2020

För att kunna ta tillvara på energin från vinden behövs ett stadig och anpassad fundamentsgrund.

Alla landbaserade vindprojekt har fyra etapper, infrastruktur, fundament, el och själva turbinen. För varje etapp behöver du en pålitlig sammarbetspartner.

Vi är din fundamentsleverantör.

Vårt uppdrag är att göra ditt arbete enklare och minska riskerna i alla faser av projektet, även före och efter att projektet är aktivt. Ett nära samarbete är nyckeln!

Optimera konstruktionsfasen

Tillsammans med OEM, tornleverantörer och forskningsinstitut utvecklar Peikko de mest optimala lösningarna för varje områden och platsförhållanden. Vi samarbetar också med investerare och vindkraftsutvecklare för att ange den lämpligaste grundtypen och platsen.

Från Peikko får du preliminära fundamentsritningar och kostnadsberäkningar - inklusive riskbedömningar.

Eftersom miljöfrågor, särskilt koldioxidutsläpp, blir allt viktigare producerar vi också koldioxidstudier och söker ständigt sätt att sänka koldioxidutsläppen.

För att säkerställa att webbplatsprocesserna är så smidiga som möjligt, kommer Peikko att ge utbildning till ditt installationsteam. Med stöd av våra specialister kan det genomföras en testmontering av det bergsförankrade fundamentets  stålkomponenter! Detta minskar installationstiden och eventuella installationsproblem på plats.

Optimera byggfasen

Utbildningen av din personal fortsätter på plats. En  av oss på Peikko kommer att vara närvarande under de första installationerna för att säkerställa att allt går enligt planen. Detta kommer att ge dig en bra start och hålla projektet enligt schema.

Överraskningar finns ofta under utgrävningarna - de geotekniska förhållandena är kanske inte vad som förväntades. Vi kan snabbt studera situationen och anpassa fundamentsritningarna för att möta de förändrade förutsättningarna.

Om något av någon anledning går fel under byggandet av fundamenten kommer Peikko och vårt internationella partnernätverk att ta en ledande roll när det gäller att utveckla lösningar för att lösa problemet och för att hålla installationen fortlöpande.

 

Optimera efter konstruktionen

Fundament är bland de första sakerna som ska byggas på plats. Ibland upptäcks fundamentrelaterade problem i det senare skedet eller till och med efter att vindkraftsparken tas i drift. Om det händer är vi där för att stödja dig - för att analysera situationen, för att samla in data, för att ge rekommendationer och för att skriva uttalanden och verifieringar.

Med vårt stöd kan du säkerställa att fundamenten är säkra och fungerar som planerat.

När turbinerna kommer till slutet av sin livstid kan vi analysera grunden och verifiera om turbinens livslängd - från grunden - kan förlängas. Detta kan ge extra år av energiproduktion utan några ytterligare investeringar.

På Peikko är vi stolta över att optimera grunden för din vindkraftsverksamhet.

Share
See all articles