Få reda på varför ett arbete hos Peikko är speciellt

Peikko är ett familjeägt företag som grundades 1965 och har sitt huvudkontor i Lahti, Finland. Vi har anställda över hela världen. Våra kunder betjänas av försäljningskontor i över 30 länder och av certificerade fabriker i 12 länder.

Vi på Peikko arbetar för att göra våra kunders byggprocess snabbare,säkrare och effektivare. Vi är en ledande global leverantör av DELTABEAM® och ingjutningsgods.

Vårt mål är attfinnas för våra kunder lokalt med ledande lösningar av kvalitet, säkerhet och innovation. Peikko har ett tydligt fokus på att regelbundet införa nya, testade innovativa lösningar och tjänster. Det är därför våra forsknings och utvecklingsinvesteringar är bland de högsta inom området.

Vad vi gör?

  • Vi arbetar för att göra våra kunders byggprocess snabbare, säkrare och effektivare

  • Vi har en öppen och vänlig atmosfär på Peikko, och vi värdesätter vår multikulturella miljö som ger oss de bästa tillgångarna från hela världen

  • Vår snabba beslutsprocess och den låga hierarkiska organisationsstrukturen gör att arbetet för oss blir trevligt och icke-byråkratiskt, vi lyssnar på, och kan dra fördel av allas synpunkter.

  • Vi uppmuntrar alla våra anställda att ta initiativ och sträva efter bättre resultat, i allt vi gör

  • Vi är lokalt närvarande med våra säljkontor och produktionsfabriker i över 30 länder. Vi har stor kunskap om marknaden och våra kunders behov.

Vad vi tror på

Vi är ett företag med nordiska värderingar och etik som brinner för att inspirera till att vara föregångare. Företagets starka värdegrund guidar vägen vi arbetar - varje dag!

Tillgodose våra kunders behov

Tillgodose våra kunders behov

Vi är alltid lyhörda för våra kunders behov och gör allt för att presentera den mest optimala lösningen.

Respektera och lita på varandra

Respektera och lita på varandra

Vi respekterar och litar på varandra och tillsammans skapar vi en öppen och inspirerande atmosfär. Förtroendet för våra anställda och produkter är det som räknas.

Sträva efter att bli bättre varje dag

Sträva efter att bli bättre varje dag

Att skapa mervärde till våra kunder är det som driver oss att överträffa våra kunders förväntningar genom att sträva efter att bli bättre varje dag. 

Söka lönsam tillväxt

Söka lönsam tillväxt

Endast lönsamma företag har en ljus framtid. Vårt mål är att växa och vara lönsamma inom alla områden i vår verksamhet idag, imorgon och i framtiden.

Vår uppförandekod

Peikko strävar efter att göra affärer på ett etiskt och hållbart sätt. Vår uppförandekod ger oss de allmänna riktlinjerna för framtida beslut. Genom uppförandekoden får både våra medarbetare och övriga intressenter en inblick i vår företagskultur, vår affärspraxis och vår överensstämmelse med lagar, standarder och bestämmelser.

Vår personal på Peikko

Peikkos har över 2 000 anställda globalt. En tredjedel är tjänstemän, och två tredjedelar är arbetare. Vi har anställda från över 40 olika nationaliteter i vår familj.

Vi har en mycket erfaren teknisk support och försäljning, 10 doktorander och över 170 ingenjörer som betjänar Peikkos kunder över hela världen.

 

En rökfri arbetsplats för allas trivsel

Peikko agerar som en ansvarfull och respektfull arbetsgivare. Att se till alla medarbetares hälsa och välbefinnande har alltid varit en viktig roll i Peikkos verksamhet. Därför är vi också en rökfri arbetsplats. Det minskar potensiell skada från passiv rökning, uppmuntrar personer till att vara rökfria och bidrar till en bättre arbetsmiljö.

I korthet om Peikko

Familjeägt sedan
Familjeägt sedan

1965

Certifierad tillverkning i
Certifierad tillverkning i

12 länder

Lokal försäljning i
Lokal försäljning i

33 länder

Globalt sett över
Globalt sett över

 2 000 anställda

Omsättning
Omsättning

262 miljoner EUR

peikko map

Vad vi erbjuder dig

Kariärsutveckling och internationella möjligheter

  • Vi anser att kontinuerlig framgång och utveckling av företaget endast kan uppnås med motiverade och engagerade medarbetare

  • För att ha möjlighet att ta tillvara på alla anställdas kompetenser, och för att erbjuda chanser att bygga karriärer, främjar vi till internationella arbetsmöjligheter för våra anställda.

Utbildning och vidareutveckling

  • Vi erbjuder alla våra nyanställda att medverka i vårt introduktionsprogram som underlättar till snabbare introduktion i företaget

  • Vi arbetar ständigt för alla våra medarbetares professionella och personliga utveckling. Vierbjuder olika utbildnings- och utvecklingsprogram som uppfyller deras behov

Attraktiva fördelar

  • Alla anställda hos Peikko tar del av vårt bonus och incitamentsystem

Intresserad av att veta mer?

Ta en nämare titt på vilka vi är och vart vi är påväg genom att se på filmen om Peikkos historia.