Metsä Boards Massa- och Kartongfabrik i Husum, Husum, Sverige

  • Byggnadstyp:
  • Industribyggnader
Hel skärm Stänga

Peikko är stolta över att vara en del i ett av Sveriges största industriprojekt.

Metsä Board ökar sin produktion av kartong genom en ny pappersmaskin. För att klara det investerar Metsä Board i en ny sodapanna. Hela projekt med den nya pappersmaskinen blir en investering på 7,5 miljarder kronor. Projektet med grundplattan till den nya sodapannan startades i mitten av 2020.

Den nya pappersmaskinen beräknas vara i drift årsskiftet 2022 för att då kunna producera 1400-meter papper per minut. Med den senaste investeringen kan den årliga produktionskapaciteten på kartongmaskinen öka med 200 000 ton per år, från 400 000 ton till 600 000 ton.

Idag producerar Metsä Boards massa- och kartongfabrik i Husum förpackningsmaterial till hela världen.

Peikko har ett brett utbud av anslutningar. Till det här projektet har flertalet av våra anslutningsprodukter använts. För att få optimerade resultat kan produkter anpassas och tillverkas efter projektspecifika önskemål som I det här projektet. Peikko har även levererat DELTABEAM® som är en del av den stora stommen i projektet.

Eftersom montaget hade en knapp deadline var Peikkos lösning med PCs® konsoler ett givet val då den är justerbar i både horisontell och vertikal riktning efter formgivning det ger ett snabbt och svettsfritt montage.

Läs mer down-arrow.png

Fakta om projektet

Utvecklare:
Metsä Boards
Byggentreprenör:
Skanska Sverige AB
Huvudkonstruktör:
AFRY
Prefableverantör:
Attacus Stomsystem
Leveransår:
2020
Färdigställandeår:
2024

Anders Melin

Anders Melin

Försäljningschef, Ingjutningsgods

Tel. 011-280461
[email protected]