Förseglet Mimer Hus B, Västerås, Sverige

  • Byggnadstyp:
  • Parkeringsplatser
Hel skärm Stänga

Flera nya bostadshus med Peikko's balklösning i garagebyggnaden.

I stadsdelen Öster Mälarstrand i Västerås byggs kvarteret förseglet som består av flera nya flerfamiljshus. Beläget nära både stadskärna och Mälaren har det nya kvarteret ett bra läge. Husen kommer klassificeras enligt Miljöbyggnad Silver och Svanen miljömärkning, vilket visar att byggnaden har låg miljöpåverkan och hög energieffektivitet. Kvarteret har en vision om att bli ett bilfritt område. Därför kommer det finnas gott om grönområden samt aktivitets- och umgängesytor.

I projektet har det använts PETRA® av olika modeller, såväl standardiserade som skräddarsydda. PETRA® är en håldäcksavväxling som på ett smidigt sätt skapar öppningar i håldäck och bjälklag.

Även PC® och vår dolda konsol PCs® har använts. Dessa erbjuder ett brandskyddat upplag och är lättmonterade anslutningar mellan balk och pelare.

Stommen till parkeringsgaraget i ett av husen består av DELTABEAM®. Den lösningen har hjälpt till att skapa långa spännvidder med arkitektonisk frihet, då den möjliggör utrymme till flexiblare planritningar och mer yta för byggnadens givna höjd.

Genom att användningen av DELTABEAM® som stomlösning resulterade i ett snabbt och smidigt montage, samt en tunn bjälklagskonstruktion sparade det både utrymme och tid.

Läs mer down-arrow.png

Vi är väldigt nöjda med Peikko´s lösningar och service i projektet.

Boris Yukhin, Entreprenadingenjör på Peab Sverige AB

Fakta om projektet

Våningar:
14 &16 våningar
Utvecklare:
Bostads AB Mimer / NREP
Arkitekt:
Archus
Leveransår:
2022
Färdigställandeår:
2024