Kv Oxen, Skellefteå, Sverige

  • Byggnadstyp:
  • Kontorsbyggnader
  • Affärsbyggnader
Hel skärm Stänga

Ny modern och flexibel bostads och kontorsbyggnad i centrala Skellefteå.

Den nya fastigheten som utvecklats av Nordvester Fastigheter är en modern och flexibel byggnad som innehåller bostäder, kontor och livsmedelsbutik på gatuplan. På byggnaden finns en inbjudande takterass och i anslutande hus ett parkeringshus

DELTABEAM® har levererats för att tillförse en tunn-bjälklagskonstruktion i samverkan med HD/F och Plattbärlag.

Det som är speciellt med detta projekt är att vissa speciella lösningar gjordes för att säkerställa att sprickor i kontorhusets tegelfasader inte skulle ske. Problemet var att tegelfasaden landa på våra balkar som är eftergivliga och detta skulle leda till oönskade sprickor i fasaden på grund av teglets egenvikt.

För att lösa detta och inte få en sprucken fasad, föreslogs det att vi ersätter ursprungliga balkarna med högre Deltabalks-profiler för att få styvare balksektioner och därmed förhindra nedböjning i så stor grad som möjligt sådan att tegelfasadens deformation skulle bli så reducerad som möjligt.

Eftersom DELTABEAM® är väldigt anpassningsbar och med gott samarbete med huvudkonstruktör (WSP) och övriga, kunde vi tillgodose en lösning som förhindrar den upphängda tegelfasaden på kontorshuset från att spricka.

Huvudkonstruktör hade nu möjligheten att föreskriva påsvetsade konsoler mot det vertikala livet av DELTABEAM® så tegelfasaden kunde ha upplag på DELTABEAM®, minimera nedböjning och risker med sprucken fasad, medans DELTABEAM® även utgjorde bärning för håldäck.

Läs mer down-arrow.png

Jag vill tacka för din hjälp med allt på detta projekt. Jag är ganska ovan vid dimensionering av DELTABEAM®/HDF så har jag lärt mig väldigt mycket av dig.

Emelie Hällberg, Main designer, WSP

Fakta om projektet

Storlek på projektet:
3660 m2
Storlek på projektet:
39 395 ft2
Våningar:
5
Utvecklare:
Nordvestor Fastigheter
Byggentreprenör:
NCC
Huvudkonstruktör:
WSP
Arkitekt:
Tyréns
Prefableverantör:
Prefabmästarna
Leveransår:
2021
Färdigställandeår:
2022

Lösningar vi tillhandahöll

Wissam Posada

Wissam Posada

Projektledare

Tel. 011-28 04 79
[email protected]