KV Skålen 24, Stockholm, Sverige

  • Byggnadstyp:
  • Kontorsbyggnader
Hel skärm Stänga

En nybyggnation och renovering lyfte projektet Skålen 24 från en äldre industribyggnad till en modern kontorsfastighet.

Skålen 24 ligger granne med Norra Tornen på Torsplan i Stockholm. Fastigheten köptes av Invesco Real Estate och Scius. Arcona har byggt om och renoverat fastigheten som tidigare var en fabriksfastighet. Nu efter ombyggnationen består fastigheten av attraktiva kontorslokaler och bostäder. Byggnaden inkludera även konferenscenter, parkering, gym, cykelgarage och restaurang/café. Taket försågs med solceller.

En del i projektet var även en tillbyggnad med fyra våningar. Huset gick från en uthyrningsbar yta på 18 500 kvadratmeter till 24 000 kvadratmeter. Utöver utbyggnaden byggdes en ny huvudentré med stora glaspartier. Taket fick en stor terrass och en öppning i taket, som ger ett fantastiskt ljusinsläpp som sträcker sig ner genom alla våningsplan till entréplan. Fasaden byttes ut till ett modernt industriellt utseende.

Peikkos tunna bjälklagskonstruktion gav en flexibel lösning som alltid är skräddarsydd utifrån kundens behov. Till projektet levererades 136 DELTABEAM® och över 60 samverkanspelare. Alla balkar levererades med en integrerad brandarmering som gjorde att specificerad brandklass uppnås.

Läs mer down-arrow.png

Fakta om projektet

Storlek på projektet:
18000 m2
Våningar:
9
Utvecklare:
Scius Partner/Invesco Real Estate
Byggentreprenör:
Arcona
Arkitekt:
Studio Stockholm
Prefableverantör:
Strängbetong
Leveransår:
2021
Färdigställandeår:
2022

Filip Hadad

Filip Hadad

Projektledare

Tel. 011-2804 74
[email protected]