Kvartetten, Hyllie, Malmö, Sverige

  • Byggnadstyp:
  • Kontorsbyggnader
Hel skärm Stänga Street View

Intill Hyllie station i Malmö byggs en kontorsfastighet med ett starkt fokus på välbefinnande och miljö. Fastigheten består av fyra olika huskroppar med olika fasader som var och ett representerar Öresundsregionen och Skåne. Byggnaden kommer certifieras enligt både Miljöbyggnad Guld, WELL och NollCO2.   

I kvartetten som kommer bestå av öppna och ljusa kontorslokaler även finnas cykellounge och parkeringsgarage i källaren. I byggnaden kommer en ny och modern restaurang med uteservering finnas. Högst upp finns utgång till en stor takterrass. Genomgående i kvartetten kommer man kunna med tydlighet avspegla en modern arkitektur med bra miljöval och moderna bekvämligheter som skapar trivsel.   

Stommen i projektet utgörs av DELTABEAM® Green Samverkanstomme. Den nya innovativa och miljövänliga designen av DELTABEAM® Green bidrar till reducerat ett koldioxidutsläpp med upp till 50%. 90% av tillverkningsmaterialet i DELTABEAM® Green är av återvunnet stål. I produktionen används förnybar energi och balkarna fraktas med transporter som drivs med biodiesel eller i annat miljökompenserat bränsle. 

I grunden på Kvartetten har Peikkos CE-märkta WELDA® och WELDA® Strong Fästplåtar använts och för att uppnå säkra anslutningar av pelare och väggar har HPKM® Pelarskor och SUMO® Väggskor i kombination med HPM® Grundskruvar använts. För att kunna anpassa lokalerna även efter färdigställande och inflyttning i huset har modifierade PETRA® Håldäcksavväxlingar monterats för att stötta håldäcksbjälklag och skapa öppningar och konfigurationer i håldäck. PETRA® är en unik teknisk lösning, som finns i olika modeller.

Läs mer down-arrow.png

Fakta om projektet

Storlek på projektet:
16000 kvm m2
Våningar:
10
Utvecklare:
Wihlborgs Fastigheter
Byggentreprenör:
PEAB
Huvudkonstruktör:
Sweco
Arkitekt:
Krook & Tjäder
Prefableverantör:
Starka
Leveransår:
2021
Färdigställandeår:
2023

Marcus Ringstrand

Marcus Ringstrand

Project Manager, DELTABEAM®

Byggingenjör

Tel. 011-28 04 90
[email protected]