Pyramiden, Solna, Stockholm, Sverige

  • Byggnadstyp:
  • Kontorsbyggnader
Hel skärm Stänga

Tre sammanlänkade kontorsbyggnader i en levande kvartersmiljö, samtidigt fungerar de som en enda byggnad.  Med miljötänkande i minsta detalj genomförs nu ett av Sveriges största kontorsprojekt på senare tid. Till Arenastaden flyttar 4 400 SEB-medarbetare under 2017-2018.

Huskropparna byggs vid Stjärntorget och Pyramidvägen, i direkt anslutning till Mall of Scandinavia och endast ett stenkast ifrån Friends Arena. Dess placering och utformning lämnar plats för torg och stråk. Här skapas en attraktiv och dynamisk stadsmiljö med goda kommunikationer alldeles intill.

Fasaderna på de sju till fjorton våningar höga husen kläs med skimrande mönstrat glas. Byggnaderna binds samman både ovan och under mark, en lösning som underlättar samarbete mellan bankens olika verksamheter och främjar spontana möten.

 

SEB:s nya kontor har en mycket ambitiös miljöprofil, och projekteras får att uppnå miljöklass BREEAM Excellent. Avtalet som tecknats är ett Grönt hyresavtal, vilket innebär ett fördjupat samarbete kring miljöfrågor och minskad klimatpåverkan.

Materialvalen är genomgående gjorda med stor miljöhänsyn. Kontorsbyggnaderna kommer även att ha planterade, lummiga tak.

Läs mer down-arrow.png

Fakta om projektet

Storlek på projektet:
90 000 m2
Våningar:
11 - 15
Utvecklare:
Fabege AB
Byggentreprenör:
Veidekke Entreprenad AB
Huvudkonstruktör:
ELU
Arkitekt:
Alessandro Ripellino Arkitekter AB, Arkitekterna Krook & Tjäder AB
Prefableverantör:
AB Strängbetong
Leveransår:
2015 - 2016
Färdigställandeår:
2018

Fredrik Ohlsson

Fredrik Ohlsson

Verkställande Direktör

Tel. 011-28 04 68
[email protected]