Kulturhuset i Skellefteå / Elite, The Wood Hotel, Skellefteå, Sverige

  • Byggnadstyp:
  • Hotell
Hel skärm Stänga

Centralt i Skellefteå ligger kulturhuset Sara / Elite Wood Hotel. Ett av världens högsta trähus med 20 våningar och en höjd på nästan 80 meter.

Det nya hotell och kulturhuset stod klart för inflyttning hösten 2021. Kulturhuset rymmer två gallerier, sex olika scener, ett bibliotek och en foajé med öppen planlösning. Byggnaden innefattar också The Wood Hotel i 20 våningar med 205 hotellrum. I The Wood Hotel finns även Café, restauranger, lobbybar, konferensavdelning och en spaanläggning.

Produktionen av träelementen till stommen har producerats och monterats av Martinsons/ Holmen. Deras produktionsanläggning ligger i nära anslutning till Skellefteå vilket bidragit till korta transportsträckor. Även råvaran kommer från skog i den närliggande regionen.

Till projektet har Peikko levererat en skräddarsyddlösning av Peikko WELDA® fästplåtar som utformats efter specifika önskemål från kunden. Bland annat så levererades fästplåtar med påsvetsade spikplåtar som inkluderade stansade spikhål. Fästplåtarna bearbetades och målades för att klara väderförhållandena.

Läs mer down-arrow.png

Fakta om projektet

Våningar:
20
Utvecklare:
Skellefteå kommun
Byggentreprenör:
Martinsons/ Holmen Group
Huvudkonstruktör:
TK Botnia
Arkitekt:
White
Leveransår:
2020
Färdigställandeår:
2021

Lösningar vi tillhandahöll

Anders Melin

Anders Melin

Försäljningsansvarig Connections

Tel. 011-280461
[email protected]