Kvartetten, Malmö

May, 2, 2022

Intill Hyllie station i Malmö byggs kontorsfastigheten Kvartetten, som har ett stort fokus på välbefinnande och miljö. 

Ett hållbart kontorshus med stort fokus på miljö och människa

Kvartetten blir en modern och unik kontorsfastighet på 16 000 kvm. Kvartetten kommer utformas för människor, hälsa, välbefinnande och miljö. Det känner man med tydlighet omgående genom känslan av luftighet man möts av redan i lobbyn som kommer ha en stor ljusgård. Det byggnaden blir det också finnas en bemannad reception, en cykellounge, utomhusarbetsplatser, parkeringsgarage i källaren och en restaurang i byggnaden. På husets södra sida uppe på taket kan man via en stor takterrass kunna se ut över Öresund. Huset kommer bestå av fyra olika huskroppar med olika fasader som var och ett kommer representera Öresundsregionen och Skåne. Materialen som används har noga valts ut med hänsyn till hälsa, välmående och minimal belastning på klimatet. I byggnaden kommer också finnas flera bekvämligheter som underlättar vardagslivet för personer som jobbar där, bland annat i form av restaurang med takeaway möjlighet och instabox.

Reducera klimatavtryck utan att kompromissa med design

Den nya innovativa och miljövänliga designen av DELTABEAM® Green bidrar till ett reducerat koldioxidutsläpp med upp till 50%. Byggbranschen står idag för en stor del av både den totala energiförbrukningen och världens totala mängd avfall som orsakar stora samhällskonsekvenser. Genom utvecklingen av DELTABEAM® Green ges möjlighet att ta ett steg mot en mer grön och hållbar framtid. Med DELTABEAM® Green och dess miljövänliga design som inkluderar allt från material till produktion och från certifieringar till transport får man med DELTABEAM® Green samma fördelar som med vår standardiserade DELTABEAM® dock till ett reducerat klimatavtryck utan att behöva kompromissa med designen.

Flexibilitet i utformningen med anpassade lösningar

Med DELTABEAM® Green har en skräddarsydd och i sin helhet anpassad balkdimensionering gjorts för att uppnå flexibel och modern stomme till en hållbar kontorsbyggnad.

Till källarväggarna på Kvartetten har Peikkos CE-märkta WELDA® och WELDA® Strong Fästplåtar använts och för att uppnå säkra anslutningar av pelare och väggar har HPKM® Pelarskor och SUMO® Väggskor i kombination med HPM® Grundskruvar använts. För att kunna anpassa lokalerna även efter färdigställande och inflyttning i huset har modifierade PETRA® Håldäcksavväxlingar monterats för att stötta håldäcksbjälklag och skapa öppningar och konfigurationer i håldäck. PETRA® är en unik teknisk lösning, som finns i olika modeller och som kan dimensioneras fram efter projektspecifika behov.

Som ett resultat av genomtänkta och noggrant utvalda materialval i avseende för miljö, klimat och människors hälsa och välmående kommer Kvartetten certifieras enligt både Miljöbyggnad Guld, WELL och NollCO2.

 

Share
See all articles